Księga Boskich Praw ⇒ Nieobecności
- Niara
- Pani Snów
- Rasa: Anioł Światła
- Profesje: Władca , Mag , Opiekun
- Ranga: Administrator
- Uwagi administracji: Jeśli macie do mnie jakieś pytania, chcecie porozmawiać, zapytać o koncept na postać, o pozwolenie na nowe konto, czy cokolwiek innego - najłatwiej złapać mnie na discordzie lub przez PW. UWAGA! Jeśli twoja KP, po umieszczeniu prośby w temacie, czeka na sprawdzenie dłużej niż 3 dni, zapytaj o nią na kanałach prywatnych - PW, discord.
- Kontakt:
Kochani, chciałam Was bardzo mocno przeprosić, że rzadko jestem na forum, że jako administrator nie często sprawdzam KP. Przepraszam. Umiera moja kotka. Pierwsza, którą przygarnęliśmy. Został jej może tydzień, może dwa, życia, może kilka dni, lekarze nie są w stanie powiedzieć, ale nie dają jej więcej niż dwa tygodnie. Musimy jej podawać kroplówki i leki, codziennie jesteśmy u weterynarza, by dać jej jak najmniej bolesny koniec. Każdy dzień może być tym ostatnim. Chcę spędzić z nią jak najwięcej czasu, dlatego jestem tutaj tak rzadko, dlatego trudno jest mi sprawdzać KP, w ogóle spełniać obowiązki administratora. Jeszcze raz przepraszam i liczę na zrozumienia. W tym roku zmarła już jedna moja kotka, ale z tą która jest umierająca jestem szczególnie związana. To nie jest jedynie zwierzak, to mój prawdziwy przyjaciel.
Królowa Niara
Królowe na trony!
"A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto,
z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto."
“Nie ten mocny, kto burzy lecz ten, który podpiera. Nie ten, co łzy wyciska, lecz ten co je wyciera. Człowiekiem najszlachetniejszym w całym ludzkim tłumie, jest ten kto oprócz łez własnych cudze łzy rozumie.”
Królowe na trony!
"A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto,
z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto."
“Nie ten mocny, kto burzy lecz ten, który podpiera. Nie ten, co łzy wyciska, lecz ten co je wyciera. Człowiekiem najszlachetniejszym w całym ludzkim tłumie, jest ten kto oprócz łez własnych cudze łzy rozumie.”
- Morengvarg
- Błądzący na granicy światów
- Rasa: Smok
- Profesje: Kolekcjoner , Rozbójnik
- Kontakt:
Przepraszam wszystkich za moją nieobecność, która trwała od jakiegoś tygodnia. Teraz już będę wracał do normalnego odpisywania. 

- Taka
- Szukający drogi
- Rasa:
- Profesje:
- Kontakt:
Zgłaszam nieobecność na czas nieokreślony (mam nadzieję, że najwyżej do końca przyszłego tygodnia). Korporacja zjednoczyła swe siły z Egzaminami i pochłonęły mnie. Walczę.
Nie ma mnie do poniedziałku.
- Callisto
- Czarny Kot
- Rasa: Leśny Elf
- Profesje: Złodziej , Skrytobójca , Wędrowiec
- Ranga: [img]http://granica-pbf.pl/images/administrator.png[/img]
- Kontakt:
25 listopada (piątek) wyjeżdżam na tydzień i wrócę dopiero 2 grudnia. W tym czasie w ogóle nie będzie mnie na forum, chyba że jakimś cudem złapię internet, ale to byłby naprawdę cud. Wtedy prędzej można mnie złapać na gg/fb.
Do piątku na pewno zrobię wszystkie odpisy, także bez obaw
Do piątku na pewno zrobię wszystkie odpisy, także bez obaw

- Tesusil
- Mieszkaniec Sennej Krainy
- Rasa: Alarianin
- Profesje: Bard , Włóczęga , Mieszczanin
- Kontakt:
Sanni straciła router, będzie nieobecna do końca tygodnia. W jej imieniu proszę o cierpliwość jeżeli idzie o odpisy jak i obowiązki forumowe:/
- Azaiasz
- Zbłąkana Dusza
- Rasa: Człowiek ( owoc związku czarodzi
- Profesje:
- Kontakt:
2 tygodnie nie będzie na forum, wypadło mi kilka ważnych spraw, przepraszam za przestoje w wątkach... możecie mnie po prostu pomijac w odpisach jeśli nie chcecie czekac, nie będę miał problemu jezeli będę musiał szukać nowych wątków. Jeszcze raz przepraszam
- Sanaya
- Urzeczywistniający Marzenia
- Rasa: Alarianin
- Profesje: Alchemik , Badacz
- Ranga: [img]http://granica-pbf.pl/images/ekspert%20moderator.png[/img]
- Kontakt:
Nie będzie mnie w najbliższy weekend, wyjeżdżam w piątek wieczorem (9.11) i na forum będę prawdopodobnie dopiero w poniedziałek (12.12). W sprawach bardzo pilnych pisać na komunikatory, może odbiorę jak będę miała wifi.
- Frigg
- Zaklęta Żaba
- Rasa: Driada
- Profesje: Opiekun , Uzdrowiciel , Rozbójnik
- Ranga: administrator.png
- Kontakt:
Nie będzie mnie na przez kilka najbliższych dni. Przepraszam za opóźnienia w sprawdzaniu KP i w wątkach.
- Kana
- Szukający Snów
- Rasa: Kotołak
- Profesje: Wędrowiec
- Kontakt:
Ze względu na liczne kolokwia i zbliżający się termin oddania wypracowania, ostatnio rzadziej jestem na Granicy i ten stan utrzyma się jeszcze przez pewien, niesprecyzowany czas. Postaram się jednak odpisywać regularnie w wątkach i ponadrabiać zaległości, które mi się uzbierały - po prostu widzę, że bywają dni, w które w ogóle mnie nie ma, więc wolę uprzedzić ;3
Pegazy:
Kaprys, Dzika
,,Ma pani na coś alergię?
- Na głównych bohaterów." (Dzięki Conan!)
Dobra Kana, Gustowne przebranko, Młoda panna Trisk de Leu
"I niech Wam Kosmos sprzyja!" (Ponowne dzięki Conan!)
"Pewnego dnia będzie coś, ale nie wiem co. ~ Kana 2018" (Yao)
Kaprys, Dzika
,,Ma pani na coś alergię?
- Na głównych bohaterów." (Dzięki Conan!)
Dobra Kana, Gustowne przebranko, Młoda panna Trisk de Leu
"I niech Wam Kosmos sprzyja!" (Ponowne dzięki Conan!)
"Pewnego dnia będzie coś, ale nie wiem co. ~ Kana 2018" (Yao)
- Frigg
- Zaklęta Żaba
- Kontakt:
Zgłaszam moja nieobecność, o ktorej za wczasu poinformowałam administracje, prawdopodobnie do nowego roku. Moga pojawiac sie w miedzyczasie pojedyncze posty, ale sprawdzanie KP/pisanie aur na ten czas zostaja u mnie zawieszone. W razie potrzeby proszę komunikować sie ze mna poprzez gg, zawsze pomogę o ile nie bd mnie akurat w pracy
z odczytywaniem
bd gorzej, bo raczej mnie na forum nie bedzie.

- Esmeralda
- Poszukujący Marzeń
- Rasa: Przemieniony
- Profesje: Wojownik , Włóczęga
- Kontakt:
Przepraszam za opóźnienia w odpisach, ale w piątek i dziś (a raczej wczoraj jako ze juz po północy ) miałam wyjazdy, a jest to czas gdzie zazwyczaj odpisuje więc... no i dodatkowo ostatnio dużo nauki było. Dziś...*wczoraj stałam się coś pisać ale byłam zbyt zmęczona i bez humoru, sił i ochoty. Postaram się nadgonić podczas przerwy świątecznej co raczej powinno się udać. Jakby co można mnie złapać na gg/fb. Na sb ostatnio nie mam ochoty pisać ani zaglądać ale siłą przyzwyczajenia obserwuje więc też wołać można.
- Frigg
- Zaklęta Żaba
- Kontakt:
W terminie 6-15.01.2016 r. raczej nie bd mnie na forum z powodu wyjazdu i egzaminu, ale w razie czego sluze pomoca na
GG oraz FB 

- Nanwe
- Mieszkaniec Sennej Krainy
- Rasa: Smok
- Profesje: Uczeń , Wędrowiec
- Kontakt:
Chciałbym przeprosić wszystkich za spore braki w postach z mojej strony w ciągu ostatniego tygodnia. Chwilowo jeszcze nie mogę jednak ich uzupełniać, gdyż mam jeszcze sporo pracy. Ale od tego weekendu powinienem już zacząć odpisywać, postaram się to zrobić w miarę szybko.
- Tilia
- Kroczący w Snach
- Rasa: Człowiek - Druid
- Profesje:
- Kontakt:
Nie będzie mnie od jutra - 23.01, do środy, 25.01, może nawet do czwartkowego poranka.