Zainspirował mnie temat z nickami, bo przy avatarach również mogą się trafiać ciekawe historie, a bardzo lubię takie smaczki czytać x3
Ja tak na początek, wrzucę historię avkową Esme, żeby rozjaśnić mniej więcej co i jak <_>
Ogólnie to moja pierwsza postać i chyba jedyna, która zaistniała bez avatara i to był problem. Nie mogłam znaleźć odpowiedniego, a strony jak pinterest, czy deviantart jeszcze nie były mi tak znane, dlatego poprosiłam o pomoc Wensza

Zrobił mi dla Es avka w programie HeroMachine3 (swoją drogą bardzo ciekawy programik), później zrobił jeszcze jeden (ulepszony) i jeszcze jeden:
Pierwszy

Drugi

Trzeci

Później jednak stwierdziłam, że jednak poszukam sama jakiegoś avka i gdzieś na grafice google (jak wszystkie późniejsze dla Es) znalazłam to:

Naoki mnie przez to nazwał "krainą grzybów" xD zapadło mi to w pamięć xDD
Później trafił się jeszcze taki:

Niestety wyglądał mi zbyt współcześnie, a akurat wpadł mi w ręce aktualny obecnie, choć oryginalnie wyglądał tak:

O ile dobrze pamiętam to Janeyka zmieniła mi w nim kolor oczu i usunęła głowę kruka ;3 Wiem też, że bardzo się podobał Callisto ten avek. Jednakże natknęłam się na ciekawego autora "shuangwen", gdzie znalazłam 3 bardzo "esmowate" avki
Pierwszy z nich był chyba ten:

Następnie ten, pamiętam, że San niezbyt pasował do Es bo zbyt delikatny xD (co w sumie faktem jest ale grzywka była idealna!)

Na koniec był ten:

Nie pamiętam dokładnie w którym momencie to było ale kiedy zmieniłam avek (ten co podobał się Calli) to obiecałam jej że kiedyś do niego wrócę, no i wróciłam i chyba zostanie