Księga Boskich PrawAkceptacja KP po zmianach w Kreatorze Postaci.

Administracja: Regulamin forum, ogłoszenia, podstawowe zasady pisania postów, przewodnik po forum, panująca hierarchia.
Dziwna magiczna księga, w której zostały spisane najważniejsze prawa rządzące tym światem. Ponoć magia w niej zawarta, sprawia, iż każde wielkie wydarzenie mające miejsce w świecie magicznie zostaje w niej odnotowane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gertrude
Przybysz z Krainy Rzeczywistości
Rasa: Alarianin
Profesje: Mieszczanin , Szpieg , Skrytobójca
Kontakt:

Post autor: Gertrude »

Zwracam się z prośbą o akceptację zmian w Kreatorze, tradycyjnie wprowadziłam społeczne kwestie (wiem, że to już nudna pieśń, ale zostało mi niewiele postaci do zmiany, a denerwuje jak mam żółty napis w KP o niezaakceptowanych zmianach. Tak, że ten, chcę wszystko "na legalu" :P ) :D :pisze
Ostatnio edytowane przez Samiel 3 lat temu, edytowano łącznie 1 raz.
Powód: Akcept
Awatar użytkownika
Kana
Szukający Snów
Rasa: Kotołak
Profesje: Wędrowiec
Ranga: [img]http://granica-pbf.pl/images/ekspert%20moderator.png[/img]
Kontakt:

Post autor: Kana »

Kana to chyba moja ostatnia karta, którą musiałam uzupełnić po zmianach w Kreatorze, a skoro jest też w nowym wątku i trochę już przeszła, postanowiłam ją przejrzeć i odświeżyć. Jest w końcu pierwszą postacią i tworząc ją troszkę poszalałam x'D

1. Uzupełniłam podstawowe dane

2. ATRYBUTY
Siła +1 (teraz ma przeciętną, bo jakoś nie pasowało mi do niej bycie słabszą niż przeciętna obywatelka)
Szybkość -1 (i nie musi być aż tak szybka x'3)
W zmysłach dodałam słaby smak, bo kot i podniosłam na neutralny zmysł magiczny - nie ma z nim związanych umiejętności i nadal nie lubi magów, ale nie chciałam jej tak ograniczać by nigdy nie miała szansy się niczego nauczyć. Tak na wypadek ciekawych pomysłów wątkowych x'3
Wola -1 (z bardzo silnej na silną. Patrząc po jej charakterze, więcej do niej nie pasuje aż tak)

3. UMIEJĘTNOŚCI
Tutaj robiłam mocne porządki, by lepiej je przystosować i dodać te, o których wcześniej bym nie pomyślała. Najlepiej przejrzeć czy pasują, ale z grubsza:
- Dwie umiejki związane z oswajaniem i nauczaniem zwierząt zlałam w Tresurę i z zaawansowanej i opanowanej przesunęłam na podstawową.
- Innym zlepkiem jest zrobione z balansowania i wspinaczki oraz gimnastyki ,,wspinanie się i akrobatyka", bo to bardzo ważna umiejętność dla Kany, ale niepotrzebnie wcześniej rozbita na dwie
- Dodałam poliglotyzm, który od zawsze miałam w planach, ale tworząc jej KP nie wiedziałam co z tym zrobić x''D
- Oszustwo z opisem i poparciem w charakterze i postach
- Tańce, związane z odwiedzaniem miejsc i chłonięciem równych kultur, a także ogólnie rozrywkową naturą x'3
- Wywaliłam Handel i Rozbrajanie pułapek, a Biologię wplotłam w dwie inne umiejki
- Rysunek z opanowanego spadł na podstawowy
- Dodałam Przetrwanie w dziczy i Wiedzę o świecie (tam poszła biologia, którą przerobiłam na mniej zaawansowaną wiedzę o przyrodzie). To są też jedne z głównych rzeczy, które definiują tę postać x'3
- Popoprawiałam opisy tego co już było, często je skracając

4. CECHY SPECJALNE
Tutaj pozmieniałam głównie nazwy i uporządkowałam opisy tego co było - dodałam też cechy rasowe i Magiczną Nieufność, bo w wątkach była to dosyć ważna cecha x'D

5. PRZEDMIOTY
Leciutko poprawiłam opisy pierścienia i naszyjnika (bałam się, że będę musiała bardziej w tym grzebać x'D) i dodałam dwie wyjątkowe dla Kany rzeczy - Piracką Klamrę z wątku i Dziennik, który jest elementem fabularnym x3

6.CHARAKTER
Był w bardzo dziwnej formie i kiedy pisałam go po raz pierwszy sprawiał mi najwięcej problemów. Trochę czasu minęło, więc ogarnęłam go na nowo i przepisałam. Większość cech została ta sama, ale niektóre detale się nie zgadzały z tym jak to wyewoluowało w wątkach, a inne opisy były zwyczajnie koślawe.

7. WYGLĄD
Poprawiłam głównie detale i ubiór.

8. HISTORIA
Tam tylko zamieniłam na spacje wszystkie <b> czy jak co to się tam porobiło x'3

Bardzo proszę o sprawdzenie mojej seniorki :magicznakotka
Pegazy:
Kaprys, Dzika
,,Ma pani na coś alergię?
- Na głównych bohaterów." (Dzięki Conan!)

Dobra Kana, Gustowne przebranko, Młoda panna Trisk de Leu
"I niech Wam Kosmos sprzyja!" (Ponowne dzięki Conan!)
"Pewnego dnia będzie coś, ale nie wiem co. ~ Kana 2018" (Yao)
Awatar użytkownika
Aaliya
Szukający Snów
Rasa: Pokusa
Profesje: Służący , Artysta , Złodziej
Kontakt:

Post autor: Aaliya »

Dodałam kilka nowych umiejętności, miałam to zrobić lata temu, ale przeoczyłam:
Mowa Wspólna
Ars Amandi, czyli sztuka uwodzenia, myślę, że w sam raz dla pokusy
Amani- poziom podstawowy
Odnajdowanie źródeł portali - też już gdzieś było w jakiejś fabule, ale z powodu wiewiorczej pamięci to pominęłam
Podwyższyłam też władanie sztyletem na poziom opanowany.
To wszystko. Proszę o akceptację zmian :).
Awatar użytkownika
Noelia
Błądzący po drugiej stronie
Rasa: Wampir
Profesje: Wędrowiec , Artysta , Mieszczanin
Kontakt:

Post autor: Noelia »

Proszę o akceptację zmian w Karcie:
- zmieniłam atrybuty, obniżyłam aparycję o jedno oczko i obniżyłam o jedno oczko szybkość oraz dokładność wraz z siłą
- dodałam umiejętność Mowa Wspólna, zasobność portfela, profesje, sławę, rasę, płeć i wiek (sekcja społeczne i podstawowe)
Awatar użytkownika
Malfo
Szukający drogi
Rasa: Czarodziej
Profesje: Szlachcic , Wędrowiec , Mag
Kontakt:

Post autor: Malfo »

Prosiłabym o ponowną akceptację u Malfo i Bralla. W obu przypadkach chodzi o poprawę drobnych błędów takich jak literówki, czy przecinki. A wyszczególniając, u Malfo zrobiłam dokładniejszy opis jego chowańca Vralthak i podniosłam o jeden poziom każdy rodzaj magii, gdyż według mnie były one za niskie względem jego wieku i rasy. U Bralla z kolei obyło się bez większych zmian. Z góry dziękuję :czerwoneserce
Powód: Akcept dla obu postaci
Awatar użytkownika
Krognal
Błądzący na granicy światów
Rasa: Centaur
Profesje: Szaman , Łowca , Uzdrowiciel
Kontakt:

Post autor: Krognal »

Prosiłbym o ponowne zatwierdzenie karty Krog'Nala. Poprawiałem jakąś głupią literówkę... ;(
Powód: Akcept zmian
"Są tacy, o których się pamięta, i tacy, o których się śni."
Awatar użytkownika
Dafne
Rasa: Emisariusz
Profesje: Inna , Kapłan , Zwiadowca
Kontakt:

Post autor: Dafne »

Proszę o akceptację zmian, dopisałam kilka zdań do wyglądu, który był ubogi, jeżeli chodzi o opis. Rozbudowałam charakter. Dałam magię na poziom czeladnika w kwestii związanej z dobrem, bo mi się szkoda Dafne zrobiło, że ona taka święta a tylko ma poziom ucznia. No, coś tam potrafi. Oczko wyżej dałam też węch oraz postawę. Obniżyłam wytrwałość. Dodałam: poezję- ekspert, opatrywanie ran, zielarstwo- podstawowy, zmieniłam religioznawstwo na opanowany z podstawowego. Podniosłam wiek o jeden rok. Reszta bez zmian.
Ostatnio edytowane przez Samiel 3 lat temu, edytowano łącznie 2 razy.
Powód: Akcept zmian
Awatar użytkownika
Delain
Rasa: Syrena
Profesje: Artysta , Służący
Kontakt:

Post autor: Delain »

Zmieniłam awatar oraz atrybut dotyczący wyglądu. Usunęłam cechę, jaką była uszkodzona kończyna, bo w wątku postać się podleczyła.
To wszystko. Reszta zostanie zmieniona, gdy rozpocznę z kimś wątek. Proszę o akceptację zmian. :bluelily
Ostatnio edytowane przez Samiel 2 lat temu, edytowano łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
Enitia
Mieszkaniec Sennej Krainy
Rasa: Nimfa
Profesje: Rzemieślnik , Służący , Wędrowiec
Kontakt:

Post autor: Enitia »

Wprowadziłam drobne zmiany, z tego względu bardzo proszę o akceptację ich a są to:
Siła - 1
Pomyślałam, że warto jednak zrobić nimfę niezbyt silną, niż taką o przeciętnej krzepie.
Bystrość - 2
Była pojętna, a teraz niezbyt bystra, jak do tego doszło? Nie wiem xD2 cytując klasyka. A tak poważnie, stwierdziłam, że nimfa nie będzie mieć rozległej wiedzy o świecie. W przypadku Enitii cierpiącej przecież na amnezję, to by nie miało sensu. Pasuje mi to do obecnego wątku. :)

Dodałam jej wiek faktyczny o rok, no i wiek, na jaki wygląda zrobiłam 27 (było 33). Znalazłam awatar, który idealnie przedstawia wygląd Enitii. Usunęłam również dwa zdania z opisu wyglądu. Wydały mi się niepotrzebne. :camomile
Awatar użytkownika
Aishele
Senna Zjawa
Rasa: Zjawa
Profesje: Włóczęga , Medium
Kontakt:

Post autor: Aishele »

Cześć! Po długich latach postanowiłam wrócić do pisania, w związku z czym pozmieniałam trochę swoją Kartę, żeby pasowała do obecnych wymogów. Z topielicy w nieumarłym ciele stała się teraz zjawą, która opętała człowieka. Dodałam parę zdań historii dla wytłumaczenia tego faktu w sposób fabularny, zmieniłam opis wyglądu i avatar, trochę też opis charakteru, trochę zmodyfikowałam cechy specjalne. Ale to nadal ta sama stara dobra ja ;P
Awatar użytkownika
Iardefena
Zbłąkana Dusza
Rasa: Arachnid
Profesje: Bard , Rozbójnik , Wędrowiec
Kontakt:

Post autor: Iardefena »

Proszę o akceptację zmian, mam już aurę :)) z jakiegoś powodu nie mam zaakceptowanych zmian po dodaniu aury.
Awatar użytkownika
Barbara
Zbłąkana Dusza
Rasa: Alarianin
Profesje: Inna
Kontakt:

Post autor: Barbara »

Proszę o akceptację zmian.

Uzupełniłem informacje o rubryki, które zostały dodane po stworzeniu mojej postaci jakieś parę lat temu. Dodatkowo wzbogaciłem mojego doktora o nieruchomość.
Awatar użytkownika
Drim
Szukający drogi
Rasa: Tygrysołak
Profesje: Wędrowiec , Medium
Kontakt:

Post autor: Drim »

Dobry :)

Proszę o akceptacje zmian w związku z aktualizacją KP - zmiany zaszły na dobrą sprawę w całej KP, choć przede wszystkim dotyczą charakteru, wyglądu i historii.
Awatar użytkownika
Alrauna
Rasa: Potępieniec
Profesje: Złodziej
Kontakt:

Post autor: Alrauna »

Zwracam się z prośbą o akceptację zmian w KP - nieznacznie zmieniłam kilka atrybutów. :)
Awatar użytkownika
Aaliya
Szukający Snów
Rasa: Pokusa
Profesje: Służący , Artysta , Złodziej
Kontakt:

Post autor: Aaliya »

Proszę o zaakceptowanie zmian w KP :serce po wielu latach istnienia tej postaci, przeszła jej KP gruntowny remont, wszystko opisałam w historii co, jak i dlaczego - zmieniłam nieco atrybuty, podniosłam arkana magiczne, dodałam kilka umiejętności, usunęłam cechy specjalne, których nigdy nie użyłam, zmieniłam też avatar.

Dodałam jej wiek, zmieniłam nieco profesje i zasobność portfela, jak i popularność. :serce Historii jakoś ekstra nie dopisywałam, bo wolę w postach się rozpisywać. :*
Awatar użytkownika
Annabelle
Rasa: Górski Elf
Profesje: Łowca , Myśliwy , Wędrowiec
Kontakt:

Post autor: Annabelle »

Proszę o ponowne sprawdzenie kp. Wróciłam po latach i zamieściłam kilka nowych szczegółów w historii.
Ostatnio edytowane przez Niara 9 godziny temu, edytowano łącznie 1 raz.

Maybe we're all insane
The way we all live reminiscing for the head game
What if we're all insane
I'm feeling so damn hollow staring into the Eyes of Tomorrow

ODPOWIEDZ

Wróć do „Księga Boskich Praw”