Najbardziej podoba mi się flądra - nie wiem dlaczego, chyba przez te "walki morskie" :P.
Rysuj dalej! Nie odpuszczaj! Albo się wreszcie nauczysz rysować, albo w końcu ci przejdzie - tak czy tak będzie lepiej

Trzymam kciuki. Powodzenia

Zaczęłam rysować je, by poćwiczyć sobie stroje - dla samego porównania chętniej pewnie machnęłabym je w 'nagim szkicu', ale próbuję przekonać się do podkreślania sylwetki/charakteru ubraniami. Póki co nie jest to moja najmocniejsza strona, ale cieszę się, że udało mi się wszystkie skończyć.
 Zaczęłam rysować je, by poćwiczyć sobie stroje - dla samego porównania chętniej pewnie machnęłabym je w 'nagim szkicu', ale próbuję przekonać się do podkreślania sylwetki/charakteru ubraniami. Póki co nie jest to moja najmocniejsza strona, ale cieszę się, że udało mi się wszystkie skończyć.  Także pozy starałam się dać w miarę różnorodne, ale najbardziej cieszę się z twarzy - praca jest na A3, więc buźki wyszły małe, a mimo to jakoś pasują ^ ^ No i staram się też od nich nie zaczynać - inaczej ciała wyglądają jak doklejone x'3
 Także pozy starałam się dać w miarę różnorodne, ale najbardziej cieszę się z twarzy - praca jest na A3, więc buźki wyszły małe, a mimo to jakoś pasują ^ ^ No i staram się też od nich nie zaczynać - inaczej ciała wyglądają jak doklejone x'3

Póki co wysokość Lucy'ego porównałam tylko z Maką. Ona klasycznie sięgała ludziom do bioder, chociaż jej nowe proporcje chyba nieco ją skracają - jeżeli się uda Lucy mimo innego niż na avatarze ciała zachowa swój średni wzrost i będzie nieco niższy od Dean (ok. 175 cm).
  Póki co wysokość Lucy'ego porównałam tylko z Maką. Ona klasycznie sięgała ludziom do bioder, chociaż jej nowe proporcje chyba nieco ją skracają - jeżeli się uda Lucy mimo innego niż na avatarze ciała zachowa swój średni wzrost i będzie nieco niższy od Dean (ok. 175 cm). Ogólnie najtrudniej było zrobić jego nogi i pogodzić proporcje z faktem, że musi poruszać się i na czterech łapach i  na dwóch.
  Ogólnie najtrudniej było zrobić jego nogi i pogodzić proporcje z faktem, że musi poruszać się i na czterech łapach i  na dwóch. Bardzo łatwo przerobić go na kobietę (wystarczy dać dłuższe rzęsy! xD) - jako wilk zawsze miał mieć w sobie dużo żeńskiego pierwiastka, ale dopiero gdy absolutnie przestałam robić jego pysk na siłę zmaskulinizowany wyszedł tak jak chciałam xD Jest krótki, prosty i z dużymi oczami (na zajęciach nawet nasz mistrz powiedział, że jeśli ma być facetem powinien mieć nos choć trochę bardziej garbaty i solidny xD) Ale Lucy to jednak Lucy x3
  Bardzo łatwo przerobić go na kobietę (wystarczy dać dłuższe rzęsy! xD) - jako wilk zawsze miał mieć w sobie dużo żeńskiego pierwiastka, ale dopiero gdy absolutnie przestałam robić jego pysk na siłę zmaskulinizowany wyszedł tak jak chciałam xD Jest krótki, prosty i z dużymi oczami (na zajęciach nawet nasz mistrz powiedział, że jeśli ma być facetem powinien mieć nos choć trochę bardziej garbaty i solidny xD) Ale Lucy to jednak Lucy x3 - Najbardziej jeżeli chodzi o płeć i dopasowany do niej temperament, zdradzają go dłonie. Lubię jak są duże i nieco powyginane, choć tak naprawdę palce i tak ma (jak na wilka) smukłe.
 - Najbardziej jeżeli chodzi o płeć i dopasowany do niej temperament, zdradzają go dłonie. Lubię jak są duże i nieco powyginane, choć tak naprawdę palce i tak ma (jak na wilka) smukłe.

Z projektu Ni jestem wyjątkowo zadowolona. Niezbyt jeszcze umiem rysować mężczyzn, a tym bardziej Ładnych Chłopców, ale sądzę, że ten mi wyszedł xD Bardzo ważne były tutaj rzęsy - jeśli się nie mylę nie ma takich póki co żadna z moich postaci, ale on sam się prosił. Na oryginalnym avatarze ma czarne, ale ja zawsze widzę go z białymi xD Bardzo lubię też jego fryzurę ><
 Z projektu Ni jestem wyjątkowo zadowolona. Niezbyt jeszcze umiem rysować mężczyzn, a tym bardziej Ładnych Chłopców, ale sądzę, że ten mi wyszedł xD Bardzo ważne były tutaj rzęsy - jeśli się nie mylę nie ma takich póki co żadna z moich postaci, ale on sam się prosił. Na oryginalnym avatarze ma czarne, ale ja zawsze widzę go z białymi xD Bardzo lubię też jego fryzurę >< Mam wrażenie, że ten projekt mogłabym jeszcze pozmieniać, gdybym się nim pobawiła, ale trzeba coś narysować pierwszy raz, żeby móc poprawić xD Ogólnie całkiem mi się podoba, ale nie wiem jak bardzo oddaje charakter samego tygrysołaka. Długo kombinowałam z futerkiem... ostatecznie myślę, że widać po nim to co należy, ale to nie mnie w sumie oceniać x3
  Mam wrażenie, że ten projekt mogłabym jeszcze pozmieniać, gdybym się nim pobawiła, ale trzeba coś narysować pierwszy raz, żeby móc poprawić xD Ogólnie całkiem mi się podoba, ale nie wiem jak bardzo oddaje charakter samego tygrysołaka. Długo kombinowałam z futerkiem... ostatecznie myślę, że widać po nim to co należy, ale to nie mnie w sumie oceniać x3 Cain... Z tą postacią miałam wyjątkowy kłopot. Zawsze wiedziałam, że nie ma mojego ulubionego typu urody (to Locia go uwielbia), a więc i ciężko mi ocenić jak wyszedł xD Ogólnie wyglądać ma na jakieś 35 lat, więc nie chciałam robić go za młodego. Skupiłam się też na kościach policzkowych, a reszta (jako, że avek jest mocno realistyczną fantastyką, a opis był dosyć ogólny, więc nie pomagały) była sprawdzana w trakcie. Trudno było zrobić dla niego odpowiednie oczy. Dał mi jednak ostatecznie sporo satysfakcji, bo musiałam przećwiczyć rysowanie dorosłego mężczyzny, a nie bishounena x3
 Cain... Z tą postacią miałam wyjątkowy kłopot. Zawsze wiedziałam, że nie ma mojego ulubionego typu urody (to Locia go uwielbia), a więc i ciężko mi ocenić jak wyszedł xD Ogólnie wyglądać ma na jakieś 35 lat, więc nie chciałam robić go za młodego. Skupiłam się też na kościach policzkowych, a reszta (jako, że avek jest mocno realistyczną fantastyką, a opis był dosyć ogólny, więc nie pomagały) była sprawdzana w trakcie. Trudno było zrobić dla niego odpowiednie oczy. Dał mi jednak ostatecznie sporo satysfakcji, bo musiałam przećwiczyć rysowanie dorosłego mężczyzny, a nie bishounena x3
 Namalowane w przypływie weny po wyjazdach xD
 Namalowane w przypływie weny po wyjazdach xD

) - robisz fałdki, ale oszczędnie. Choć się nie znam, to wydaje mi się, że ich kierunek również jest prawidłowy. Nie będę wspominać o uwzględnieniu struktury materiału (no masz, jednak wspomniałam
) - robisz fałdki, ale oszczędnie. Choć się nie znam, to wydaje mi się, że ich kierunek również jest prawidłowy. Nie będę wspominać o uwzględnieniu struktury materiału (no masz, jednak wspomniałam  ), z jakiego wykonane są stroje, bo, pomijając fakt, że ołówkiem na niewielkiej przestrzeni trudno zdziałać cuda, sama jestem w tym kompletnie zielona - jak dotąd jeszcze się tego nie tykałam.
), z jakiego wykonane są stroje, bo, pomijając fakt, że ołówkiem na niewielkiej przestrzeni trudno zdziałać cuda, sama jestem w tym kompletnie zielona - jak dotąd jeszcze się tego nie tykałam. (aww, ten kapelusik~). Wydaje mi się, że Rosa ma albo za sztywną sukienkę, albo wręcz przeciwnie (na avku wyglada na krótszą, bo sterczy na boki, ale jeśli Twój zamysł był taki, by uczynić ją luźniejszą, to ja bym chyba nieco spłaszczyła ją z lewej (jej prawej) strony
 (aww, ten kapelusik~). Wydaje mi się, że Rosa ma albo za sztywną sukienkę, albo wręcz przeciwnie (na avku wyglada na krótszą, bo sterczy na boki, ale jeśli Twój zamysł był taki, by uczynić ją luźniejszą, to ja bym chyba nieco spłaszczyła ją z lewej (jej prawej) strony   Ale sama postać bardzo mi się podoba! (I jej bufki) Mi chyba dość słabo wychodzą pół-ludzie, dlatego Twoje wersje zmiennokształtnych robią na mnie naprawdę duże wrażenie *-* i ta scena Lucy’ego z Maką
 Ale sama postać bardzo mi się podoba! (I jej bufki) Mi chyba dość słabo wychodzą pół-ludzie, dlatego Twoje wersje zmiennokształtnych robią na mnie naprawdę duże wrażenie *-* i ta scena Lucy’ego z Maką  granicowa wersja czerwonego kapturka
 granicowa wersja czerwonego kapturka 
 lubię rysunki Kany i te jej ekspresyjne wyrazy twarzy - nonszalanckie, drapieżne. Tu już wygląd odzwierciedla charakter!
 lubię rysunki Kany i te jej ekspresyjne wyrazy twarzy - nonszalanckie, drapieżne. Tu już wygląd odzwierciedla charakter!

San, Samiel - Mam nadzieję, że spodobają Wam się poprawki x3
 San, Samiel - Mam nadzieję, że spodobają Wam się poprawki x3 Latro - Mówiłaś, że tamta Funcia Ci odpowiada... ale mam nadzieję, że ta też nie zawiedzie xD
 Latro - Mówiłaś, że tamta Funcia Ci odpowiada... ale mam nadzieję, że ta też nie zawiedzie xD
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość