Archiwum: miejsce zsyłki starych i nieaktualnych tematów. Obszerne pomieszczenia mieszczą w sobie stare, zakurzone księgi dawno zapomniane przez żywe istoty. Każdy kto szuka wiedzy o minionych dziejach znajdzie ją tutaj, choć zapewne na niewiele mu się ona zda.
Ja poproszę los o numerze 14, w ostatniej edycji był szczęśliwy więc mam nadzieję że i tym razem dostanę coś równie użytecznego co będzie pasowało do mojej postaci.
NAGRODA:
Skrzynka na cień [zac] Po otwarciu dosłownie kradnie cień posiadacza, by go odzyskać trzeba ją ponownie otworzyć co nie jest zbyt łatwe ale możliwe.
Ostatnio edytowane przez Esmeralda8 lat temu, edytowano łącznie 1 raz.
Powód:Przyznanie nagrody
"Trudno być człowiekiem, ale trzeba próbować" ~ Stanisław Galas
Sowa [towarzysz] trzyma wartę całą noc (np. przy zagrożeniu obudzi właściciela charakterystycznym „hu hu” albo trzepnięciem skrzydłem po twarzy itp.) lub czasem nawet wskazać drogę (również tylko nocą) o ile okażesz jej szacunek (twierdząc, że jest najmądrzejszą sową spośród wszystkich). Im więcej komplementów na temat jej mądrości/inteligencji tym chętniej współpracuje. Biada temu, kto nazwie ją głupią.
Ostatnio edytowane przez Frigg8 lat temu, edytowano łącznie 1 raz.
Powód:Przyznanie nagrody.
Crococulum [zac] Magiczny zloty pierścień przyozdobiony ręcznie rzeźbionym drobnym krokodylem trzymającym w paszczy błękitną kulę. Gdy pada na nią księżyc, błękitny kryształ wskazuje gdzie znajdują się ukryte lub zgubione złote monety i inne skarby wykonane z tego samego, cennego materiału. Mogą one również sięgać innych światów np. piekła, otchłani itp.
Psia kość [zac] Zapewnia całkowitą władzę, nad psem, którego się nią dotknie.
Kto zanurkuje, kiedy jestem na dole?
Kto sprawi, że zacznę walczyć?
Kto przywróci mnie do życia?
Nie pozwól mi utonąć... Wszystkie moje czerwone sny...
Kotwica [zac] Posiada złotą barwę, oraz jest niezwykle ostra, co sprawia, że może służyć jako broń. Nie ma zbyt pokaźnych rozmiarów i dla wszystkich oprócz właściciela staje się okropnie ciężka.
69 poproszę!
EDIT
88, bo myślałam, że numery w poście są NIEwykorzystanymi numerami. :/
NAGRODA:
Szczotka porostu [zac] Jakiekolwiek włosy się nią uczesze, natychmiast zwiększą znacznie swą długość. Każde jedne przeczesanie włosów, odpowiada długości jednego palca.
Borys [towarzysz] Zmutowana muchołapka, która potrafi się poruszać dzięki korzeniom wystającym z doniczki. Niezwykle przydatna w miejscu pełnym komarów.
Medalion z Morza Cienia[zac] Wygląda, jak spory niebieski kryształ, w którym widnieje iluzja pływającej syrenki o białych łuskach. Gdy ktoś kłamie przybierają one odcień czerwieni, a jak mówi prawdę robią się zielone.